Expedition details

Datum op aanvraag

Aanmeldingsformulier >

TrendExpeditie 'Innovatieve Gastvrijheid & Voeding in de Zorg'
in en rondom Rotterdam & Dordrecht


Programma onder voorbehoud

meer informatie >

Doelstelling

  1. Inzicht krijgen in patiëntenwensen rondom gastvrijheid & de ziekenhuismaaltijd
  2. inspiratie opdoen voor de eigen organisatie om aan die wensen tegemoet te komen.

Openbaar vervoer: Picknick en Foodelicious liggen op 5 minuten lopen van NS- en metro-station Blaak en de Parkeergarage.

Parkeren: Parkeergarage Kiphof, Kipstraat155-177, 3011 ZX R’dam (google-maps)

09.00 - 09.40 uur

Proeven bij Picknick! Of hoe het ontbijt ook geserveerd kan worden.

Ontvangst en kennismaking met een andere beleving van het ontbijtmoment. Het nieuwe Picknick is een eetzaak voor ontbijt, middageten en theetijd. In deze pilotstore van De Bakkerswinkel kunnen mensen terecht voor origineel en ambachtelijk, huisgemaakt eten en slow-food producten.
09.45 - 10.40 uur

"Momoko's Gastblije 7"

Trendpresentatie door visie- & conceptontwikkelaar Monique Willemse Cliëntenwensen rondom de ziekenhuismaaltijd met direct bruikbare handvatten hoe u uw organisatie nog beter kunt afstemmen op de nieuwe behoeften van uw klanten. Monique is als visieontwikkelaar actief in de zorgsector en ontwikkelde onder meer een vernieuwend belevingsconcept voor de gezamenlijke ruimtes in een woonzorgcentrum, nieuwe rituelen voor non-religieuze crematies voor een uitvaartverzekeraar en is o.a. betrokken bij visieontwikkeling voor verscheidene Nederlandse ziekenhuizen.
Zie ook artikel Misset Catering mei 2009
10.45 - 11.10 uur Inleiding FooDelicious Food & Gifts door jonge Rotterdamse ondernemers Herman Specker & Jaime Dubbeling. Gelegenheid tot kennis nemen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van servies, koffie, thee, olijfolie, smaak en delicatessen.
11.15 - 11.45 uur

En bij u?

Tijdens het vervoer een korte groepsdiscussie over wensen, mogelijkheden en oplossingen in de zorgsector.
Per minibus naar Dordrecht
12.00 - 13.00 uur

Aangenaam: De Zorginstelling van de Toekomst?

Inspirerend werkbezoek aan dit opmerkelijk hotel & restaurant-complex, dat zelf voedsel verbouwt en daar de organisatie op heeft aangepast. Het interieur ook, trouwens.
Ontvangst & Rondleiding
13.00 - 13.50 uur Lunch in het Restaurant van Villa Augustus
13.55 - 14.30 uur Per minibus naar Rotterdam
14.30 - 14.45 uur

Hoe serveer je het?

Ronald van der Donk, chefkok van Hotel New York, deelt zijn geheimen met ons over hoe hij er voor zorgt dat elke maaltijd en elk hapje goed en representatief aan de gasten in het restaurant wordt gepresenteerd.
14.45 -15.45 uur

Hoe wordt gezond eten een feestje?

Eetontwerper Marije Vogelzang's visie op eetontwerpen inclusief een project waarbij aantrekkelijke, gezonde voeding voor kinderen in de Bronx New York werd ontwikkeld. Marije is eigenaresse van Proef en schrijfster van het recent gelanceerde boek Eat Love. Ze werkt momenteel aan haar tweede boek Het Broodtrommelboek. Na 10 jaar ervaring wordt ze gezien als pionier en de 'grand dame' van het vak eetontwerp (De Volkskrant).
15.45 uur

Theepauze

15.45 - 16.50 uur

Wat heeft u geļnspireerd vandaag?

Dialoogsessie over wat u het meest heeft aangesproken op deze TrendExpeditie en hoe u deze inspiratie zou willen/kunnen vertalen naar de eigen instelling? Inclusief afsluitende borrel.
17.00 uur

Vertrek Watertaxi Hotel New York naar Boompjes/Blaak

Per watertaxi naar overkant van de Maas (aanlegplaats Boompjes) en korte wandeling naar Station Blaak.
U bent ongeveer om 17.15 uur op Station Blaak/in Parkeergarage Kiphof.

Inhoudelijke begeleiding door Monique Willemse - Momoko Concepts Trends Colours

Monique Willemse is als visieontwikkelaar actief in de zorgsector en ontwikkelde onder meer een vernieuwend belevingsconcept voor de gezamenlijke ruimtes in een woonzorgcentrum, nieuwe rituelen voor non-religieuze crematies voor een uitvaartverzekeraar en is o.a. betrokken bij visieontwikkeling voor verscheidene Nederlandse ziekenhuizen zoals Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Dit programma is onder voorbehoud. TrendExpedition.com behoudt zich het recht programma-onderdelen te wijzigen.
versie: 10 juni 2009

Aanmeldingsformulier >